Saturday

А София ни обича

Лети линейка пълна с красота и свети с пипала в небето
останалите чакаме сега зеленото да ни упъти
и пеем деветдесетарски:
подлези цигари спирки светофари дюнери бонбони вестници пирати паркове познати билката и попа малките и джаза борисова и яга
пеем деветдесетарски там на светофара при положение, че можехме да летим в линейки пълни с красота

Monday

"Космонавт" от 20:00 в Червената къща

Космонавта лети отново! Рецептата и необходимите продукти са посочени по долу.


 
Продукти:

  • 1/2 ч. ч. олио
  • 1 пак. бакпулвер
  • 1 ч. ч. захар
  • 1 и 1/2 ч. ч. брашно
  • 1 ч. ч. кисело мляко
  • 1бр. яйце
  • 1 ч. ч. орехи
  • 1 ч. ч. настъргани ябълки
  • 1 ч. л. канела

    Приготвяне:

    • Настъргваме няколко ябълки на едро ренде, количеството е около една чаена чаша.
    • Натрошаваме орехите, не е нужно да са смлени.
    • Смесваме яйцето, киселото мляко, настърганите ябълки, натрошените орехи, захарта, олиото и канелата.
    • Разбъркваме добре.
    • Прибавяме и брашното с бакпулвера.
    • Намазваме и набрашняваме форма за кекс и изсипваме кексовата смес.
    • Печем на 180 градуса около 35-45 минути или до готовност, като накрая проверяваме с шиш.
    • Изваждаме готовия кекс и го охлаждаме, след което го поръсваме с пудра захар.
    • Кексът е много вкусен когато се сервира със заквасена сметана, може и със сладолед или просто със следобедно кафе.