Monday

Ако Дан Браун се казваше Йордан 1 версия

Свещеният граал който е загубен през вековете или поне металът от него е претопен и някак е попаднал в различни предмети. Сирийски търговци на автомобили получават откровение от ангел който слиза на земята и им обяснява какво трябва да направят за да съберат граала защото на земята има проблеми вече с любовта и вярата и трябва да се буустне с артефакт. Те издирват къде е попаднал граала и намират по голямата част от него като ангела се наема да го излее наново. Не намират само едно малко парченце. Проблема е, че ангелите получават силите си от вярата и колкото по малко хора вярват и ангелите толкова по малко скилс и пауър имат. Ангела открива че последните парченца от граала са в един медальон който е паднал под седалката на голф 3-ка. Сирийците се юрват да го търсят и откриват, че голфа е купен в Дюселдорф от перничанин и откаран в Перник. Теглят клечка кой да ходи в България и ангела губи. Правят му фалшив паспорт с името ангел и му дават координатите на бобката от дружба. Ангела вече с много ниско ниво на силата тръгва от Сирия за Турция с тир и после от Истанбул до София с рейс. Там ще търсят последното парче на граала. Бобката от дружба две дребен автокрадец който горе долу е зарял занаята и само отвреме на време прекупува или препродава части или коли. Сирийците се свързват с него чрез техни хора от ул Симеон и му обещават сериозни пари да намери светлосин голф 3-ка нов внос от перник.Бобката се хваща за работа и почва яки обиколки из перник, пуска пипала навсякъде докато търси се запознава със сервитьорката сиса. След известно време на издирване без успех ангела пристига в перник за да вземе нещата в свои ръце. Ангела се открива на бобката който пък го напива с бира и ракия в кръчмата "жан клод вандам" на гара метал в перник и не му вярва. Ангела за да му докаже на пияна глава кара сиса сервитьорката да се влюби в бобката. На другата сутрин на кафенце с местни апаши ангела се опитва да ги конвертне в християнството и се изпуска за златния медальон който(за да ги впечатли ангела преувеличава) бил доста скъп и античен.
Естествено новината се разчува из подземния свят на перник – всъщност единствения свят там. А шефа на полицаят който души за всякакви далавери дочува за цялата афера и праща куки да търсят бобката и ангела който е с фалшив сирийски паспорт. И се почва... В перник пристига сръбски наркобос който има връзки с този шеф на полицията и го навива да потърсят те медальона защото имал поръчка от сериозни хора да го купят. Обещава да издъни двама трима от дилърите си за пред медиите за да блесне шефа на полицията и сериозна сума за негова лична облага. Сръбския наркобос всъщност е човек на конкуренцията – Руската патриаршия която иска да събере за нейни си цели светия граал. В търсенето на граала се включват хората на шефа на полицията – -някакви апаши които той държи на къс повод.
-дребните бандити които са разбрали от пияния ангел за медальона.
-бобката и ангела.
дребните бандити които издирват граала всъщност са тримата дилъри дето ги е обещал сръбския бос – йован на шефа на полицията. Ама те не знаят че той им е шеф нито той знае, че работят за него защото посредника им е един пич по прякор наденицата който умира нелепо в началото и за това дилърите действат на самоход. Накрая ангела, бобката и сервитьорката сиса крадат кола. Не не е голф (това е углавно престъпление в Перник) а едно старо рено и излитат над витоша където се разтварят в небесна светлина. Артефакта бууства световната любов и всичко е наред.
-------------------------------------------------------------
сега да изясня. мисля, че по някое време ангела, бобката и сиса дръпнаха медалиона ама понеже адски ми се спеше претупах работата. обещавам да поправя каквото е нужно.