Wednesday

Две минути преди/след събуждане

Около 6:00 когато се разцвили джиесема, сънят бързешката дръпна изпод краката ми плажа, пейката, теб и динята. Нави ги на руло и на тръгване ми сложи тиксо на очите и гнил домат в устата. Неориентирана и закъснявам за работа, потна. Между другото обаждането ти в 3 сутринта не ми помогна особено - сигурна съм, че си искал да ми кажеш нещо мило...
А като не ти се спи опитай да ядеш, аз ям, ям всичко което е в хладилника, на хладилника или се опита да пропълзи около него. Ето, нищо ми няма - трябва да си измия зъбите. Момент така. Мий си зъбите, излизай - виж се с хора, лъскай - това ще те отпусне, пий ако трябва, не ми се обаждай и всичко ще е наред. А как ми блестят тия лампи, през тиксото влизат в очите ми и бодат. Помниш как изгорях на Градина. Лежах, горях а тамошната лампа над плажа ме бодеше по очите. Как изгорях тогава - като идиот. Момент така - да си измия зъбите.

А после нищо, но ти казвам, че все едно с него говорих. Мих си зъбите, облякох се, напълних си джобовете с натрошени стъкла и зарових пръсти в хладните парчета. Събрах цяла шепа и стиснах - не е същото. Стиснах още два пъти просто за да съм сигурна. Нищо особено само дето цапа повече.

Tuesday

Кратък справочник

Излива радостно напалма си по тротоара - Изгрева
Добавя новички сълзи към твоите - Дъжда
Откривам липси в главата си - Ревизия
Надписите в подлеза чета - Образование

Monday

Лизане

Вече не е толкова зелена, да?
Облизана от ноемврийския език
Трева