Saturday

Тай Чи с Мето Циганина

Веднъж Мето Циганина показвал на група свои последователи междуфазово късо съединение когато единият от учениците непочтително се изказал за уменията на Учителя си за боравене с клещите. Мето Циганина вдигнал поучително ръка и казал:
-Скъпи ученици издишайте бавно, затворете очи и се вслушайте в шума на вятъра..
Един от учениците му казал:
- Учителю но сега няма вятър.
Мето благо рекъл:
Е, угодете на стария учител...
Учениците му го послушали, затворили очи и тогава Мето изшил нахалника по главата с тежките клещи. Докато той се превивал от болка Мето пояснил:
Това трябва да ви покаже, че гласа на учителя може да е силен като тайфун.
(емин бей ше оцени)

Thursday

5

диаманти в очите
премръзнали розови пръсти
пет кинта

Д>К

тате беше очертал копитото на кравата по писмото което ми прати в затвора. кучето го натиснал трактор с кофата, терасата поддала. недка се взела с магазинера величко. реката не само, че не прелива ами си пресъхнала. кравата умряла, кучето също. терасата паднала, недка се пропила. величко е добре. тате пращал цигари но ги взимали на кпп-то. взел си ново куче и не излиза на терасата. рикията е нагоре с 12%. тук няма какво да се копа. съседите копаха и после ги наказаха. писмото с копитото на кравата го пазим до календаря с образа владиката Николай отпреди три години. реката придошла отнесла на кмета кочината със все свиня майка и 4 прасенца току що опрасена. вуйчо се пропил. недка се преместила в града. величко почнал да пие. кучето на тате заспало под терасата и тя го затиснала. тате писа че ще си вземе котка. очертал ми лапичката на кучето в писмото. сложих го до копитото на кравата. рейса спрял да идва у селото - върти долу на километър на разклона седи 10 минути и тръгва. краварника се подпалил обвинили тате, ако че не пуши. величко продал магазина. вуйчо пил от акумулатора на трактора и сега го кърпат нещо в болницата в града. реката пак пресъхнала тате вика, че нема да я бъде. котката на тате удушила на ленчето съседката две кокошки. тате ми прати писмо с очертана лапичката на котката, прибрах го при другите две. мето циганина влезнал в трафопоста да бере мед и фанал високата страна. величко се хванал за тракторис ама нафтата скъпа и по цел ден седи срещу стария си магазин и пие - така казват поне. как ше се прибирам като рейса не върви до село не знам. тате каза че ми пази мойта си мотика.

Tuesday

за около 30 минути на цариградско

от въздуха правиш
с удар на миглите
компот от праскови тих и оранжев
в който и мохито и пчелито потъват
завинаги с бетонни крачета
а аз си дишам и нищо ми нема


... не мога да спра да го дишам