Wednesday

doublecross

Йонел: Имаме нещо като свидетел. Холгер, пазач на пристанището. Един от 20-те, греда го ударила при пожара и май ще умре всеки момент. Е, не е ясно де. Но казаха, да говорим с Михаил да ни го прати. Пияница е този Холгер.
Мерихем: Я се обади на Михаил.
Йонел: Защо аз, нали ти искаш да се ровим?
Мерихем: С него си нямам приказката..
Ионел върти тел.- Заето
Мерихем - Е, след малко пак.
Тупак: Ама стана един път, а?
Кастиел: Перфектно
Йонел: Айде перфектно било, Тупак разкарай се, моля ти се в коридора и ще дойдеш като те повикаме. Кастиел ела при мен веднага. Мери, ще ни извиниш ли за секунда? Имаме тука да си поговорим малко.
Йонел и Кастиел в един ъгъл на стаята
Йонел: Виж сега моето момче, почваме да затъваме много яко, при това по Коледа - което си ни е традиционно силен сезон в тая част на света. Ти обаче хич не ми помагаш да изринем лайната.
Кастиел: Ама Йонел
Йонел: Няма ама, просто не става тази гнида Мерихем да удари толкова точки, разбираш ли? Не става.
Кастиел: Тя е била ... ма те всички са виновни, така ли?
Йонел: Не ме интересува кой е виновен, нас ни интересува да оправим бройките, все пак.. нали? Бройките Кастиел, бройките. Ние от самото начало сме назад поради природата човешка. Остава и малкото дето ни се полага да не успеем да си вземем. Сега виж какво ще направим, ще предложа сделка на мазния измамник и дано се навие. Работата е ясна: Малката Дагмар си пада по Ларс, но той нещо я премята лошо, тя му пали къщата и някак си половината град. Ония датски селяци я пребиват с вили и мотики и я хвърлят в пристанището. След като Дагмар, Ларс и селяците са загубени за нас, ще се опитам да му предложа да ги разделим И така вместо 20 души да си делят вината за един труп което си е нищо на практика около 0,05 се пада на човек. Но виж ако е имало бой и са се тръшнали речем по 10-тина души, тогава какво става ??
Кастиел: 0,5 на глава.
Йонел: Точно така. 10 пъти увеличение.
Кастиел: Ама те са живи тези.
Йонел: Ето тук сега ще те науча на занаята. Ще вземем от жертвите на пожара.
Кастиел: Неее
Йонел: Мхммм
Кастиел: Но те са спали по това време? Невинни.
Йонел: Те пак ще са си невинни бе
Кастиел: Ще ни пипнат Йони... ще се издъним.
Йонел: Спокойно, ти само ме слушай
Кастиел: Не знам, не е добре тая работа.
Йонел и Кастиел се връщат при Мерихем
Йонел: Така. Поздравления Мерихем за сполучливата вечер.
Мерихем: Ей значи хич не харесвам като почнеш ми да говориш така.
Йонел: Ти сега пък Мери.
Мерихем: Добре, айде да го видим този Холгер пък после ще решим какво що. И си изкарай всякакви глупави идеи от главата!
Йонел: Кастиел, звънни на Михаил и питай дали могат да го докарат тук.
Кастиел: Мхм
Йонел: Така, Мерихем какво ще кажеш да обобщим набързо - милата малка сладка Дагмар болезнено отхвърлена и поругана от злия и разпътен Ларс и неговите приятели идиоти, излиза и плаче на улицата. там я среща .Кастиел, дай ми някое от имената от пожара...
Кастиел чете от папката - Йонас 54г обущар, три деца, късоглед....

3 comments:

junkpaper said...

хей а това е страшно интересно :) има ли развитие? доста ми напомня "добри поличби" на пратчет, но е някак по-черно, супер радващ стила, репликите, някак не стои на дупки като нещо измислено... супер, супер куче! :)

Anonymous said...

OI NA MEN TOWA MI NAPOMNI KATO GO 4ETIAH A O6TE I NA NATOWARENI SAS ZLO NA STRUFATSKI PAK NA SA6TATA TEMATIKA M E PATI PO WELIKI SA OT PRAT4ET I SUGIA S PRIWKUS NA BUOGAKOW..)

Anonymous said...

OPAA NES PAK NE MOGA DA PI6AA:)
,WREME E ZA KAFE:(